Bouman Badkamers
Bouman Badkamers
Industrielaan 36
3903 AD Veenendaal
0318 550 066 - info@boumansanitair.nl
Aangesloten bij
Badkamerverlichting kiezen - Badkamerverlichting kiezen

Hoe kies je de juiste badkamerverlichting?

De verlichting in je huiskamer zoek je met veel zorg uit. Maar wist je dat goede badkamerverlichting eigenlijk net zo belangrijk is? Verlichting bepaalt de sfeer van je badkamer en maakt je badkamerrituelen gemakkelijker. Bovendien helpt de juiste verlichting om steeds weer stralend voor de dag te komen.

Badkamerspiegel met verlichting

Of je nu je make-up doet, je gezicht scheert, je wenkbrauwen epileert, of je haren mooi maakt. Het gaat beter met goed licht. Thebalux heeft spiegels in alle vormen met verlichting voor elke wens. Of je nu LED-verlichting rondom wil of licht van bovenaf. Gebruik je liever een cosmeticaspiegel bij het opmaken? Met de cosmeticaspiegels van Keuco stel je de kleurtemperatuur eenvoudig in, bijvoorbeeld op daglicht. Zo loop je nooit meer buiten met net iets te veel blusher op je wangen.

Spiegels met verlichting van Thebalux
Badkamerverlichting kiezen - 2.

Kom meer tot rust met sfeerlicht

Ook Looox heeft spiegels waarbij je de lichtkleur kunt instellen. Naast handig daglicht kun je met deze badkamerspiegels kiezen voor een sfeervol kleurtje als je geniet van een ontspannen bad. Wil je meer sfeerbepalende lampen in je badkamer? Dan is de Royal Midas verlichting van Royal Midas verlichting van Keuco iets voor jou. Hiermee bepaal je eenvoudig je eigen lichtsfeer. Dat kan via een plafondlamp, mooie up- of downlights, of zelfs via een lichtdouche. Zo maak je douchen tot een unieke beleving van water en licht.

Het effect van verlichting op je lichaam

De Royal Midas verlichting gaat verder dan alleen sfeerverlichting. In het slimme systeem sla je verschillende lichteffecten op die belangrijke processen in je lichaam kunnen beïnvloeden. Met helder daglicht-wit in de ochtend komt je lichaam makkelijker op gang en wordt het hormoon cortisol vrijgegeven. Hierdoor ben je de rest van de dag een stuk productiever. ’s Avonds helpt zacht warm licht, vergelijkbaar met een zonsondergang, je lichaam te ontspannen. Hierdoor maakt je lichaam het slaaphormoon melatonine aan en val je beter in slaap.

Badkamerverlichting kiezen - 3.
Badkamerverlichting kiezen - 3.

Vind je weg in het donker

Als je ’s nachts even je bed uit moet dan is een felle lamp niet fijn. Het felle licht verblindt je en laat je teveel ontwaken. Gelukkig bestaan daarvoor slimme oplossingen. Met oriëntatieverlichting wordt de ruimte subtiel verlicht. Bijvoorbeeld door prachtige verlichte contactdozen. Ook de verlichte handgrepen van de Primabad badkamermeubels helpen je de weg vinden in het donker. En moet je ’s nachts naar het toilet? Dat gaat eenvoudig wanneer je een toilet met ledverlichting hebt. Zo word je niet té veel gewekt door fel licht en slaap je gauw weer rustig verder.

Wil jij ook een uniek verlichtingsplan voor je badkamer? Ga langs bij de badkamerspecialist voor persoonlijk advies.

Maak een afspraak

Deel dit artikel
Badkamerverlichting kiezen - Banner - Badkamerboek

Gratis inspiratieboek vol badkamertrends

Ons badkamerboek staat boordevol trends, inpsirerende badkamers en deskundige adviezen. Dit is hét inspiratiemagazine voor iedereen die bezig is met de badkamer. Reserveer het 140-pagina tellende badkamerboek van Baden+ eenvoudig en haal 'm gratis en vrijblijvend op bij de Baden+ specialist bij jou in de buurt. 

NU RESERVEREN

Gerelateerde blogs
 

4 badkamerradiator trends 

Radiatoren voor de badkamer zijn er tegenwoordig in talloze vormen, kleuren en designs. Lees onze trends om je badkamer stijlvol te verwarmen. 

Lees meer
 

Spiegel in de badkamer:
4 trends

Op zoek naar een badkamerspiegel? In dit blog laten we 4 trends zien. Wat dacht je van een ronde variant met stalen frame?

Lees meer
 

Dit moet je zien:
de mooiste innovaties 
voor je badkamer

Technologie staat nooit stil. Sanitair is daarbij geen uitzondering. We delen graag de meest verbluffende innovaties voor je badkamer.

Lees meer
Badkamerverlichting kiezen - Reviewblok
Badkamerverlichting kiezen - Nieuwsbriefblok

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en
blijf op de hoogte van trends & acties